W czwartek, 10 stycznia, klasa 3a wraz z wychowawczynią, panią Joanną Brzezińską, udała się do pijalni czekolady „ROYAL BERY- Chocolate”, w której dzieci degustowały różne rodzaje prawdziwej czekolady np.: mleczną, karmelową, białą, ciemną a nawet różową.
Uczniowie sami przygotowywali sobie czekoladę specjalnym mieszadełkiem, która smakowała wyśmienicie. Dzieciaki dowiedziały się wiele ciekawostek o pozyskiwaniu ziaren kakaowca, fermentacji i suszeniu ziaren, o sposobach robienia czekolady; co to jest temperowanie czekolady i dlaczego czekolada może zmieniać kolor. Na koniec dzieci podziwiały wielkie czekoladowe serce o ciężarze 1100g na akcję charytatywną WOŚP. W drodze powrotnej, żeby czekolada wszystkim wyszła na zdrowie J maluchy bawiły się na śniegu lepiły bałwana i rzucały się śnieżkami. Zapraszamy do galerii zdjęć.