MENU |
ALERGENY |
18.03.2024r. PONIEDZIAŁEK: 1)Zupa jarzynowa 2) Pulpet w sosie koperkowym 3) Kasza pęczak 4)Ogórek konserwowy 5)Jabłko 6)Kompot |
1) Kalafior, ziemniaki, natka, śmietana- laktoza, włoszczyzna-seler, korpusy drobiowe. |
19.03.2024r. WTOREK: 1) Zupa kapuśniak ze słodkiej kapusty2) Podudzie z kurczaka 3) Sałata lodowa ze śmietaną i szczypiorkiem. 4) Ziemniaki 5) Kiwi 6) Kompot |
1) Kapusta ,kości ze schabu, włoszczyzna-seler, koncentrat pomidorowy, ziemniaki, natka. 2) Podudzie z kurczaka ,olej. 3) Sałata, śmietana – laktoza, szczypior. 4) Ziemniaki. |
20.03.2024. ŚRODA: 1) Zupa szczawiowa z jajkiem2) Naleśniki z dżemem truskawkowym i serem białym 3) Banan 4) Kompot |
1) Szczaw, ziemniaki ,korpusy drobiowe, włoszczyzna -seler, jaja, śmietana - laktoza. 2) Ser biały-laktoza, dżem, olej ,mąka pszenna -gluten pszenny, mleko-laktoza, jaja. |
1) Zupa krupnik ryżowy 2) Fasolka po bretońsku z bułką 3) Gruszka 4) Kompot |
1) Ryż ,porcje rosołowe, włoszczyzna-seler, ziemniaki, natka . |
22.03.2024r. PIĄTEK: 1) Zupa zacierkowa |
1) Korpusy drobiowe, włoszczyzna – seler, makaron-gluten pszenny, natka, ziemniaki . 2) Ryba Dorsz, mąka i bułka pszenna –gluten pszenny, jaja, cebula, olej. 3) Ziemniaki. 4) Kapusta, olej, cebula ,marchewka |
Składniki alergenne zostały wyróżnione pogrubioną czcionką: Laktoza: mleko, śmietana ser biały; ryby; jajka; włoszczyzna seler; gluten: mąka pszenna, chleb, bułka pszenna oraz razowa, bułka tarta; gorczyca; orzechy: wszystkie rodzaje; soja. |
|
Rodziców, dzieci uczulony na któryś z alergenów proszę o kontakt z intendentem . Szczegółowy skład gotowych produktów i pół produktów znajduję u intendenta |
|
JADŁOSPIS MOŻE ULEC ZMIANIE |